Recepten met essentiële suikers
Om alle 8 essentiële suikers dagelijks via onze voeding binnen te krijgen, is het belangrijk om te varieren. En verder raden wij u aan om biologische producten te kopen waar meer essentiele suikers in zullen zitten dan in ‘supermarkt’-producten. Biologische producten zijn geen vanzelfsprekendheid!
Slechts 31 procent van de Nederlanders eet regelmatig biologische producten en 43 procent is best bereid om iets meer te betalen voor verse en biologische producten, zo blijkt uit onderzoek van MarketResponse.
Uit onderzoek blijkt dat 54 procent van de Nederlandse consumenten onregelmatig producten eet die biologisch zijn geteeld.
Om ook via uw voeding de essentiele suikers binnen te krijgen hebben wij voor u een aantal smakelijke recepten geselecteerd, waarmee u uw gezondheid dus een groot plezier doet!
Sushi
Ingrediënten: 300 g sushirijst (speciale kleverige Japanse rijst) 4 norivellen (zeewier) 4 el sushi-azijn 1 el witte basterdsuiker 1 tl zout Japanse sojasaus wasabipasta sushi-gember Vulling (kies zelf): 8 cm komkommer zonder schil 2 worteltjes [...]
Vis met zeewier
Ingrediënten: 800 gram stevige witvisfilet 90 gram Japans broodkruim (panko) 1 vel nori (gedroogd zeewier) 3 eetlepel bloem 1 ei losgeklopt Bereidingswijze: Maak de nori fijn (handig als je een staafmixerbakje hebt) en meng die [...]
Japanse koude mie
Algemeen: 4 porties, in 30 minuten klaar, mie gerecht Ingrediënten: 250 g tarwe mie 180 ml kippenbouillon 2 eetlepels droge sherry 1 eetlepel sojasaus 1/2 theelepel suiker 2 stuks fijngesneden uiengroen 1 theelepel wasabi (mierikswortel) [...]
Griet gestoomd boven zeewier op een bedje van pasta
Een evenwichtig gerecht met veel groenten en een heerlijk stukje vis. Griet behoort tot de familie van de tarbot en is dus een vetarme vis. De verrassing is ongetwijfeld het zeewier. Zeewier is bijzonder voedzaam: [...]
Bleekselderij met oestersaus
Algemeen: 2 porties, in 20 minuten klaar, bijgerecht Ingrediënten: 5 stelen bleekselderij 100 ml bouillon van een blokje 3 eetlepels oestersaus 1/2 eetlepel lichte sojasaus 0,25 vel nori (geroosterd zeewier) in stukjes 1/2 theelepel versgemalen [...]
Nori omelet met roerbakgroenten
Algemeen: 4 porties, in 30 minuten klaar, eiergerecht Ingrediënten: 8 eieren een vel nori (gedroogd zeewier) van 18 x 10 cm 60 ml olie 1 teentje knoflook, geperst 3 theelepels geraspte verse gember 1 wortel, [...]
Omelet rolletje met zeewier
Bereidingstijd: 0-10 minuten Ingrediënten voor 4 personen 5 eieren 1 eetlepel maisstroop een scheutje olie 1 vel Nori(zeewier) Bereidingswijze: Kluts de eieren tot een romige massa. Roer de maisstroop erdoor en roer flink door tot [...]
Miso soep met ei en zeewier
Bereidingstijd: 20-30 minuten Ingrediënten voor 4 personen instant Dashi voor 1,5 liter soep (Japanse soep, verkrijgbaar bij orientaalse winkel of natuurwinkel) 10 gram gedroogde zeewier (Wakame,verkrijgbaar bij natuurwinkel) 100 gram Shiitake paddestoelen half blokje tofu [...]
Tartaar van tonijn met zeewier
Bereidingstijd: 10-20 minuten Ingrediënten voor 6 personen 300 gram verse tonijn 1 eetlepel goede sesamolie 1 eetlepel frambozenazijn 3 eetlepel bieslook fijngesneden 1 rood pepertje beetje viskruiden Voor de garnering: Japanse zeewier, lavendel , foreleitjes, [...]
Polenta met stukjes wakame, tomaat, zonnebloempitten en pompoenpitten
Polenta is een klassiek traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel van maïs. Het is als een alternatief voor pasta of aardappels ontwikkeld en kan ook in de betere restaurants op het menu worden gevonden. Het [...]
Havermoutpap met anijs en blauwe bessen
Haver is een uitstekende bron van voeding. Zonder granen in onze voeding is het bijna onmogelijk de aanbevolen koolhydraatconsumptie te bereiken. De aanbevolen inname van koolhydraten bevat 25-35 gram vezels, dit is te bereiken door [...]
Tapanade van knotswier
Algemeen: 4 porties, 30 minuten, bijgerecht Ingredienten: paar handjes knotswier 1 theelepel gomasio (sesamzaad + zeezout) 2 theelepels tahin (sesampasta) citroensap tamari zeezout peper of verse rode peper 1 eetlepel (olijf) of sesamolie water peterselie [...]
Zeewier – chips
Algemeen: 4 porties, 1 uur en 30 minuten, bijgerecht. Ingrediënten: zeewier (zeeeik) 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel soja – tamari 1 eetlepel appelazijn peper vers gemalen ½ eetlepel agavesiroop of chicoreisiroop sesamzaad sesamolie Bereidingswijze: Was [...]