Polenta is een klassiek traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel van maïs. Het is als een alternatief voor pasta of aardappels ontwikkeld en kan ook in de betere restaurants op het menu worden gevonden. Het is ook lekker als ontbijt in de vorm van een warm papje.
Polenta wordt bereid door de tegenwoordig beschikbare voorgekookte griesmeel met water of een bouillon te mengen en daarna ongeveer een kwartier te koken. Hierbij ontstaat een soort pap, welke indikt als men het afkoelt. Afgekoelde polenta kan men in stukken snijden en als zodanig serveren. In dit recept laten we de polenta warm en dienen hem direct op.
Met wat curcuma en zwarte peper eraan toegevoegd ondersteunt u ook nog eens de lever.

Ingredienten voor één persoon:

  • 4 eetlepels polenta
  • 1 eetlepel (gedroogde) wakame
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Bereiding:

Kook de polenta een paar minuten in water (of voor een vollere smaak in bouillon of rijstemelk of havermelk). Draai de plaat laag en voeg de voorgeweekte wakame en de in stukjes gesneden tomaat toe. Strooi als laaste de zaden en pitten door het papje. Voor wat extra smaak kunt u wat curcuma en zwarte peper toevoegen.