Haver is een uitstekende bron van voeding. Zonder granen in onze voeding is het bijna onmogelijk de aanbevolen koolhydraatconsumptie te bereiken. De aanbevolen inname van koolhydraten bevat 25-35 gram vezels, dit is te bereiken door de consumptie van granen. De voordelen van haver voor uw gezondheid zijn grotendeels gebaseerd op de oplosbare vezel (bèta -glucan) die het haver bevat. Deze heeft bewezen te beschikken over veel positieve effecten op het lichaam. Het bèta-glucan, een essentiele suiker, in de haver heeft prebiotische effecten: het bevordert de groei van nuttige bacteriën in de dikke darm, voor de bevordering van een gezond lichaam en een evenwichtige darmfunctie.
Ingredienten (voor één persoon) :
- 4 eetlepels havermout vlokken
- 200 ml geitenmelk
- rice drink of havermelk of quinoadrank
- halve theelepel gemalen anijs (poeder)
- snufje zeezout
- handjevol blauwe bessen
Doe de vlokken met de melk, anijs en zout in een steelplan en verwarm dit tegen het kookpunt aan. Draai het vuur lager en laat het op een sudderplaatje 10-15 minuten gaar worden.Strooi, als de havermout gaar is, de blauwe bessen over de pap.