Algemeen:

4 porties, in 30 minuten klaar, eiergerecht

Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • een vel nori (gedroogd zeewier) van 18 x 10 cm
  • 60 ml olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 theelepels geraspte verse gember
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 2 courgettes, in de lengte gehalveerd dan diagonaal in plakjes
  • 200 g gemengde paddenstoelen, zoals grote grotchampignons, enoki’s en oesterzwammen (grote exemplaren in plakjes)
  • 1 eetlepel japanse sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • 2 theelepels misopasta

Bereidingswijze:

Klop de eieren licht, rol de nori strak op en knip hem in heel dunne reepjes.
Voeg die aan de eieren toe en breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.
Verhit de wok op een hoog vuur, doe er 2 theelepels van de olie in en verdeel deze over de bodem en zijkanten.
Voeg 0,8 deciliter van het eimengsel toe en verdeel ook dat.
Bak het 2 minuten tot het een vaste vorm heeft, draai het dan om en bak het nog 1 minuut. Haal de omelet uit de pan en houd hem warm. Herhaal dit met de rest van het mengsel en voeg telkens 2 theelepels van de olie toe. Maak zo 4 omeletten en hou ze warm.
Verhit de rest van de olie in de wok, voeg de knoflook en de gember toe en roerbak alles 1 minuut.
Voeg wortel, courgette en de paddenstoelen in twee porties toe en roerbak ze 3 minuten tot ze zachter zijn geworden.
Doe alle groenten weer in de pan, voeg de sojasaus, mirin en misopasta toe en laat het geheel 1 minuut sudderen.
Verdeel de groenten gelijkmatig over de omeletten en rol deze op en serveer ze met gestoomde rijst.