Miso soep met ei en zeewier

Bereidingstijd:

20-30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • instant Dashi voor 1,5 liter soep (Japanse soep, verkrijgbaar bij orientaalse winkel of natuurwinkel)
  • 10 gram gedroogde zeewier (Wakame,verkrijgbaar bij natuurwinkel)
  • 100 gram Shiitake paddestoelen
  • half blokje tofu
  • 1 kleine prei
  • 2 eieren
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel sake of droge sherry

Voorbereiding:

Snijd alle groenten behalve het zeewier in kleine stukken.
Kluts de twee eieren.
Snijdt de tofu in kleine blokjes van 1cm bij 1cm.

Bereidingswijze:

Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg de Dashi toe. Laat dit goed oplossen.
Voeg de Shiitake toe en laat dit even meekoken (1 a 2 minuten).
Voeg het zout, de sake en de sojasaus toe aan de soep.
Neem de geklutste eieren en laat dit met een dun straaltje in de soep lopen. Zorg ervoor dat de soep aan de kook blijft zodat het ei onmiddelijk stolt in de soep.
Voeg daarna de prei toe tezamen met met het zeewier en de tofu. Laat dit nog even 5 minuten trekken op een laag pitje en daarna eet smakelijk!

Serveertips:

Doe de soep in kommetjes en “eet” de soep met stokjes.

2016-12-30T10:06:06+00:00
error: Knippen en plakken is niet mogelijk