Glycanen voor de huid

De belangrijkste anti-aging ontdekking: glycanen voor de huid!

Glycobiologie is de medische wetenschap van de toekomst. Met 7 Nobel prijzen toegekend aan Glycobiologie zijn de sleutels tegen huidveroudering gevonden. Naast DNA en stamcellen weten we nu dat de glycanen het beste anti aging middel zijn!

Hyaluronzuur

Bekend is dat al vanaf midden 20 onze celvernieuwing vertraagt en de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid daalt. Hyaluronzuur is een onderdeel van collageen en valt onder de groep glycosaminoglycanen (GAG’s). Hyaluronzuur is een polysacharide (meervoudige suiker) en wordt opgebouwd uit een lange keten van glucuronzuur en n-acetyl-glucosamine, een van de essentiële suikers. Deze stoffen zorgen voor een goede vochthuishouding van de huid. Door hun wateraantrekkende eigenschappen en door hun negatieve lading zal de vochtbalans van de huid optimaal blijven en elasticiteit op peil blijven waardoor rimpels worden voorkomen.

De vochtbinder hyaluronzuur is een huideigen stof die bijna overal in het lichaam voorkomt. De jonge huid heeft er het hoogste percentage van:  65% hyaluronzuur. Door het vasthouden van al dat vocht ziet de huid er dik, vol en egaal uit. Denk aan baby’s en kleine kinderen met hun ronde gezichtjes. Zij hebben een hoog gehalte aan hyaluronzuur in de huid. Naarmate je  ouder wordt, daalt het aanwezige hyaluronzuurgehalte. Op de leeftijd van 40 jaar kan dit al met 50% zijn afgenomen.

Zodra de productie van het collageen en elastine vermindert, zal de huid verslappen en zal het volume en de elasticiteit afnemen. Ook de opname van zuurstof door de cellen vermindert. Dit alles zal leiden tot vorming van rimpels. Andere factoren zoals voeding, zon, stress, zwaartekracht, alcohol, roken, genen, het gebruik van zonnebanken en medicijnen spelen hierbij een rol.

Onze huid bestaat uit 3 lagen:

  • Epidermis (oppervlak) of opperhuid
  • Dermis (matrix), lederhuid
  • Subdermis, onderhuid (hier worden nieuwe cellen aangemaakt)

Onder de bovenste laag van onze huid (de opperhuid) bevindt zich een stevig, kussenachtig weefsel dat matrix (lederhuid) wordt genoemd. Deze matrix bestaat voor een groot deel uit collageen. Dit heeft een belangrijke ondersteunende functie en maakt de huid sterk, soepel en veerkrachtig. Naarmate je veroudert, neemt de collageenproductie en de aanmaak van nieuwe huidcellen af en wordt je huid minder soepel.

Luminovation K-Beauty-huidverzorgingslijn