Japanse koude mie

Algemeen:
4 porties, in 30 minuten klaar, mie gerecht

Ingrediënten:

  • 250 g tarwe mie
  • 180 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 stuks fijngesneden uiengroen
  • 1 theelepel wasabi (mierikswortel)
  • 1/2 velletje nori (geroosterd zeewier), in reepjes
  • 2 theelepels sesamolie

Bereidingswijze:
Kook de mie volgens de aanwijzing, giet af, spoel af en laat afkoelen.
Roer er 2 theelepels sesamolie door.
Verhit de sherry, de sojasaus, de bouillon en de suiker in een pannetje en blijf roeren tot dat de suiker opgelost is.
Laat de dipsaus afkoelen.
Verdeel de dipsaus, het uiengroen en de wasabi over de bordjes.
Verdeel de mie over bordjes en leg er de norireepjes overheen.
Voeg uien en wasabi naar smaak toe aan de dipsaus en haal de mie voor het eten dor de saus.

2015-03-06T21:06:52+00:00
error: Knippen en plakken is niet mogelijk