Veel gestelde vragen

Een zelfde soort vraag zou je ook kunnen stellen bij: hoe lang moet ik vitamine C gebruiken? Het antwoord is uiteraard: iedere dag. Bij voorkeur haal je ze uit de voeding. Je bouwt immers iedere dag 600.000 nieuwe cellen. En deze nieuwe cellen hebben suikerantennes nodig om goed te kunnen communiceren. Omdat er voornamelijk 2 van de essentiële suikers in ons westerse voedingspatroon voorkomen, is het raadzaam om iedere dag alle essentiële suikers in de vorm van een voedingssupplement tot je te nemen, zodat je dan in ieder geval zeker bent dat je lichaam alle 8 suikers binnenkrijgt. Afhankelijk van de turn over tijd van cellen, zal het of enkele dagen of enkele jaren duren voordat een oude cel is vervangen voor een nieuwe, verbeterde cel. Daarom is het raadzaam om iedere dag opnieuw je cellen te bevoorraden, zodat in de loop der jaren geleidelijk aan alle oude, minder goed functionerende cellen kunnen worden vervangen voor nieuwe, verbeterde cellen die hun signaalfunctie optimaal kunnen uitvoeren.
Dat hangt volledig af van je gezondheidssituatie. Neem voor vragen hierover contact met ons op. Voor ieder persoon wordt een dosering aangeraden op maat. Kinderen hebben een andere dosering nodig dan volwassen etc. Wij kunnen je hierbij adviseren.
Wees consistent en geef je lichaam de tijd om zijn juiste structuur en functie te herstellen.
Wanneer je begint met essentiële suikers, wordt het aanbevolen dat je laag begint in de dosering. Bouw geleidelijk aan de dosering op. Verdubbel de hoeveelheid bijvoorbeeld iedere 4 dagen totdat de aanbevolen dosering is bereikt.
Je lichaam heeft tijd nodig om zichzelf weer te herstellen en beter te worden. Sla geen enkele dosis over.

Neem bij vragen over de dosering van essentiële suikers contact met ons op.

Als je lijdt aan een chronische ziekte en medicatie gebruikt en onder begeleiding staat van een arts, is het aan te raden om je arts in te lichten over de essentiële suikers. Omdat de essentiële suikers de celcommunicatie verbeteren en het immuunsysteem verbeteren kan het zijn dat de dosis van je medicijnen moet worden aangepast. Vraag je (natuur) arts of hij in de gaten wil houden of en wanneer je medicatie moet worden aangepast.
Essentiële suikers zijn plantaardige voedingsstoffen, dus je kunt absoluut veilig de dagelijkse doses gebruiken die voor je lichaam de beste ondersteuning biedt. Er bestaat geen toxische (schadelijke) dosis voor essentiële suikers.
Nee, er zijn geen bijwerkingen aan essentiële suikers omdat het plantaardige voedingsstoffen zijn die van nature voorkomen in onze voeding.
Essentiële suikers zijn door middel van sondevoeding in hoge doses aan baby’s en kinderen gegeven met aangeboren afwijkingen met positieve resultaten en zonder bijwerkingen. Onthoud: ook in moedermelk komen al deze suikers voor!
Bij sommige mensen kan in het begin een corrigerende reactie ontstaan omdat het lichaam (ons immuunsysteem) alerter zal reageren. Dat betekent dat gifstoffen beter worden verwijderd en dat kan betekenen dat mensen last kunnen krijgen van hoofdpijn, huiduitslag,winderigheid en andere tijdelijke ongemakken. Dit is slechts een tijdelijk verschijnsel en is een teken dat het lichaam bezig is in het proces van zelfgenezing.
De eerste verbeteringen die je zult merken zullen waarschijnlijk zijn een verhoogd gevoel van ‘well-being’. Wellicht ook een betere concentratie en overdag ‘fitter’, helderder, alerter en tot meer in staat. Na verloop van tijd zul je ook minder bevattelijk voor infecties worden.
Dit kan zich al voordoen na enkele weken tot 3 maanden. Het is raadzaam om alle essentiële suikers minimaal een half jaar tot een jaar te gebruiken. Neem voor vragen over de richtdosering voor jouw situatie contact met ons op. Wij adviseren je graag!