Algemeen:

4 porties, 1 uur en 30 minuten, bijgerecht.

Ingrediënten:

  • zeewier (zeeeik)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel soja – tamari
  • 1 eetlepel appelazijn
  • peper vers gemalen
  • ½ eetlepel agavesiroop of chicoreisiroop
  • sesamzaad
  • sesamolie

Bereidingswijze:
Was de zeewier enkele malen en zoek het goed uit, haal de mooie delen eruit (eventueel spoelen in azijnwater). Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de wier ca. 5 à 10 min.
Koud spoelen en uit laten lekken.
Voeg olie, tamari, azijn, peper en siroop toe
Laat dit samen minimaal 1 uur intrekken.
Laat de zeewier uitlekken. Schenk er iets olie over; strooi of dip het in het sesamzaad
Laat het garen onder de grill of in de oven 175° C – 10 min