Bereidingstijd:
10-20 minuten
Ingrediënten voor 6 personen
- 300 gram verse tonijn
- 1 eetlepel goede sesamolie
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 3 eetlepel bieslook fijngesneden
- 1 rood pepertje
- beetje viskruiden
Voor de garnering:
Japanse zeewier, lavendel , foreleitjes, frambozenbalsamico-creme.
Hulpmiddelen :Mes, steekringen.
Voorbereiding:
Snijd de tonijn tot tartaar.
Meng de olie met de gesneden bieslook en het heel klein gesneden rode pepertje (van zaad ontdaan), frambozenazijn en een weinig viskruiden. Hussel het geheel door de blokjes tonijn.
Serveertips:
Plaats een steekring op een bordje, vul deze met de gemarineerde tonijn. Verwijder de ring en garneer het timbaaltje met japanse zeewier en de foreleitjes tenslotte mooie sliertjes frambozenbalsamico
creme aanbrengen en wat lavendel. Serveren met droge witte wijn. Eet smakelijk!