Algemeen:
4 porties, 30 minuten, bijgerecht
Ingredienten:
- paar handjes knotswier
- 1 theelepel gomasio (sesamzaad + zeezout)
- 2 theelepels tahin (sesampasta)
- citroensap
- tamari
- zeezout
- peper of verse rode peper
- 1 eetlepel (olijf) of sesamolie
- water
- peterselie
Bereidingswijze:
Was de knotswier enkele malen;
Snijd de dikke knotsen weg (kan ook ná het koken)
Breng een pan ruim water aan de kook; kook de wier 10 à 15 minuten. Testen of het zacht is geworden, anders langer koken.
Spoel de zeewier koud en laat uitlekken.
Pureer het wier met de staafmixer zeer fijn.
Voeg gomasio, tahin en smaakstoffen toe; maak het smeuïg door het met water te verdunnen. Proeven
Zet het even koel weg om de smaakstoffen in te laten trekken.
Besmeer de toast en garneer het met peterselie.
Direct serveren. Variant: doe er een teentje knoflook door.
Serveren:
met toast / stokbrood